Bahan-bahan:
5 ekor ketam (belah 2)
2 batang serai - diketuk-ketuk
1 kotak kecil - santan
2 keping asam keping
2 batang serai - diketuk-ketuk
1 kotak kecil - santan
2 keping asam keping
1 biji bawang besar / 5 ulas bawang kecil (dikisar)
11 biji cili padi (dikisar)
2 cm kunyit hidup (dikisar)
11 biji cili padi (dikisar)
2 cm kunyit hidup (dikisar)
Garam secukup rasa
- Masukkan semua bahan yang telah dikisar, serai, santan dan asam keping ke dalam periuk.
- Panaskan api dan guna api yang sederhana dan kacau.
- Bila santan mendidih, masukkan ketam dan kacau sekali sekala sehingga ketam masak.
- Masukkan garam secukup rasa . Sedia dihidangkan....selamat mencuba.
No comments:
Post a Comment